TAMA | muzikalenmagazin.bg
КАТЕГОРИИ
Your Cart

С използването на този сайт Вие се съгласявате с политиката за използване на "Бисквитки"!

TAMA

Показва 1 до 20 от 39 (2 страници)

Hoshino Gakki започва да произвежда барабани през 1965 г. под името "Star Drums". Hoshino, фамилното име на основателя, се превежда като "звездно поле", като по този начин селекцията на марката "Star Drums". Барабаните са произведени във филиала на Hoshino - Tama Seisakusho, който беше отворен през 1962 г. за производство на китари и усилватели Ibanez. Докато производството на китари и усилватели е преместено от завода до 1966 г., производството на барабани там продължава да расте. Двете по-високи линии на барабанните модели, Imperial Star и Royal Star, бяха представени на американския пазар и бяха успешни барабани с по-ниска цена, конкуриращи се по-скъпи американски барабани, предлагани от Роджърс, Лудвиг и Слингерланд по това време.

До 1974 г. Hoshino решава да положи съгласувани усилия да направи висококачествени барабани и хардуер и да започне да продава своите барабани под марката Tama. Тама беше името на съпругата на собственика и също е хомофон с японската дума, означаваща „бижу“. "Star" продължава да се използва в имената на барабанните модели на Tama и до днес.

Tama and Drum Workshop (DW) съвместно закупиха фалиралата барабанна компания Camco. Като част от сделката DW получи оборудване за производство на инструменти и производство на Camco, докато Tama получи името на Camco, дизайни, инженеринг и патентни права.

По онова време Camco произвеждаше това, което се смяташе за най-добрият барабанен педал на пазара. DW продължи производството на педала, използвайки оригиналния инструментариум, като го набра отново като DW5000. Tama започна производството на същия педал под името Camco. Версията Tama на педала Camco обикновено се нарича педал Tamco, за да се разграничи от оригинален педал Camco. Tama интегрира целия инженеринг от Camco в производствения им процес, а общото ниво на качество на техните барабани се увеличи почти за една нощ. Първоначалният план беше да пуснат на пазара начинаещи барабани Tama на начинаещи и да използват марката Camco, за да продават барабани от висок клас на професионални музиканти. Въпреки това, дори професионалистите започват да използват барабаните Tama поради ниската цена на барабаните, произведени от Азия с (сега) високото качество на хардуера.

Tama беше една от първите компании, които предложиха супер тежък хардуер и системи за монтаж на барабани, които не нахлуха в черупката като повечето марки през 70-те години. Те също са измислили уникални тръбни барабани, наречени Octobans. Октобаните са с диаметър 6 инча и се произвеждат в осем различни дължини (оттук префикса „окто-“) до 600 мм (23,5 инча). Те се различават по височина, като използват различни дължини на черупките, а не ширини.