Озвучаване | muzikalenmagazin.bg
КАТЕГОРИИ
Вашата кошница

Озвучаване

Инструментите, които избирате са изключително важни за музиката, която изпълнявате. Но има и друг фактор, който влияе не само върху представянето на музикалните артисти на сцената, но и на удоволствието от музиката вкъщи. Досещате ли се вече какво имаме предвид? Да, озвучителната техника!


Тук ще откриете разнообразие от професионална озвучителна техника за заведения, като барове, дискотеки и ресторанти. Разбира се, подготвили сме и подходящи озвучителни средства за онези от Вас, които искат да се наслаждават на кристално чист звук в комфорта на собствения си дом.


В тази категория на muzikalenmagazin.bg ще откриете активни и пасивни тонколони DYNACORD, RCF, ELECTROVOICE, ALTO и други, за да отговорим на всички Ваши изисквания. За да се погрижим за плътността на добрия звук, предлагаме и бас каси, с които да завършите подготовката за едно истинско музикално преживяване. Вие избирате силата и мощността, а ние Ви даваме най-добрите предложения, според изискванията Ви.


Усилвателите BEHRINGER, DYNACORD, RCF и микрофоните SHURE, AKG, SENNHEISER също са неизменна част от нашия асортимент с продукти. Усилвателите са подходящи както за домашна, така и за професионална употреба, а за максимално удобство на изпълнителите предлагаме кабелни и безжични микрофони. Без значение дали организирате концерт на открито, участие на музиканти в заведение или домашно караоке - имаме подходящите микрофони за всяка една ситуация.


За онези от Вас, които обичат да маскират различните музикални стилове или песни, предлагаме аналогови, дигитални, активни и пасивни миксери. Разнообразието от миксиращи пултове BEHRINGER, ALTO, YAMAHA е голямо, така че не се колебайте да се свържете с нашия екип ако имате въпроси или искате да направите първите си стъпки в тази насока и Ви е необходим съвет. А ако вече сте професионалист и да Ви наричат DJ е стара традиция, то изберете най-подходящия миксиращ пулт и го вземете само с един клик. 


Както може би предполагате, озвучителната техника се нуждае и от свързване. Разгледайте подкатегорията ни с аксесоари, в която ще откриете свързващи кабели за озвучителна техника и различни изходи, за да създадете онази озвучителна система, която винаги сте искали.


PA системи за вашите концерти на живо: Активни, преносими, мощни!

Независимо дали търсите компактна и малка озвучителна апаратура за соло изпълнители или парти DJ-и, високопроизводителни тонколони за клубове и средни заведения или озвучаване за големи събития, нашият отдел - озвучаване ще ви предостави компетентни съвети за това, коя апаратура най-добре отговаря на вашите нужди. Ще намерите огромна гама от оборудване, което е готово за да усили звука на вашите инструменти, певци, групи и оркестри.


Купете озвучаване онлайн

В продуктовите страници на muzikalenmagazin.bg ще намерите цялата важна информация за устройствата, както и информативни видеоклипове за продуктите, които ще ви създадат впечатление за производителността и областта на приложение на системите за озвучаване. Голям избор от важно периферно оборудване, като еквалайзери, компресори, предаватели, микрофони, DJ микс конзоли, миксери, DJ миксери, активни миксери, усилватели, кросоувъри, процесори, кабели и аксесоари, според изискванията в ежедневните събития, е на разположение по всяко време за вас.


Апаратура за озвучаване на музиканти

Терминът PA (public address) означава буквално "Обществено адресиране". Системата за озвучаване или музикалната апаратура са термини за звукова система, предназначена за обществено адресиране. Това се отнася за електрическите системи, които усилват аудио сигналите и ги правят достъпни за човешкото възприятие с помощта на високоговорители, тонколони, усилватели и други.


През последните години системите за озвучаване се развиха значително. Това развитие се дължи на увеличеното използване на цифрови технологии и нови, по-модерни материали.

Широката гама от системи за озвучаване и голямата конкуренция сред производителите направи пазарът почти неуправляем. Закупуването на собствена апаратура за озвучаване трябва да бъде обмислено внимателно. Как определяте изискванията за транспорт, монтаж и демонтаж, както и за тонрежисьора (озвучителя)? Имате ли нужда от човек, който да управлява системата по време на изпълнението? Ако търсите компания или озвучител под наем, често е по-добре да намерите човек, с който можете да се споразумеете и да ви озвучава на достъпни цени.


Какво е важно при избора на правилната озвучителна система?

Музикантите винаги предпочитат добра система за озвучаване, която е възможно най-практична, лесна за транспортиране и лесна за настройка и демонтаж. От друга страна, професионалните звукови компании работят в съвсем различен мащаб. Те планират озвучителни системи за сцени на живо, градски фестивали и концерти на стадиони.

Съответно, апаратурите се предлагат във всякакви размери и капацитети, от компактни, спестяващи място устройства до управлявани от процесор многоредови системи. Кой модел е най-подходящ за вас зависи от вашия музикален стил и размера на вашата група или оркестър.

Не по-малко важни са местата, където най-често свирите: Свирите ли предимно с акустични инструменти? Или сте DJ? Ако също така имате нужда от просто фон в кафенето си, фоайе на хотел или за парти, компактна и малка озвучителна система е напълно подходяща. Съвременните активни тонколони обикновено разполагат с всички отделни компоненти, подредени в един корпус. Поради ниското си тегло, те са лесни за транспортиране. Ако някога се нуждаете от повече мощност, тези системи могат лесно да бъдат разширени чрез закупуване на втора идентична тонколона или активен субуфер. Особено в този клас откриваме много нови разработки. Антирезонансното укрепване (ARB) и технологията Multicell Transformer (MCT) от HK Audio значително подобряват ефективността на високоговорителите и правят възможните малки размери на активната тонколона.

Рок или метал групи не трябва да разчитат на тези компактни тонколони. По-високите изисквания за обхват и обем изискват тонколони от по-висок клас.

В тонколони, които обикновено се делят на двулентови и трилентови, се помещават усилватели и високоговорители. По принцип тези системи от среден клас са разделени на "активни" и "пасивни".

Независимо от измерението на системата за озвучаване, те се състоят от доста сходни основни компоненти:

миксер или смесителен пулт

• апаратура, състояща се от усилватели, тонколони и бас каси


Апаратурите изискват високопроизводителни усилватели и подходящо оразмерени басови говорители или субуфери. Добрите студийни монитори не могат да се справят с тази задача. Hi-fi системите или студийните монитори са проектирани за много по-чуствителни характеристики на възпроизвеждане. За концерт на живо трябва да внесете големите пушки. Съвременните персонални апаратури са малки и удобни и трудно могат да бъдат разграничени визуално от студийни монитори или 2.1 студио озвучаване.


Как се захранва система за озвучаване?

Кабелите - захранващите трябва да бъдат възможно най-далеч от аудио кабелите. Ако все пак в системата се появи шум от 50/60 Hz: НИКОГА не разлепвайте лентата от заземяващите / защитните проводници на мрежовите кабели! Това е животозастрашаващо! Използвайте така наречените изолиращи предаватели или "DI box" кутии. Те ще стопират сигнала, който причинява шума.


Популярни марки:
RCF, SHURE, AKG, MACKIE, SOUNDCRAFT, ALTO