Водещи в своя клас

Yamaha винаги се стреми да предостави на звуковите инженери възможно най-чистият сигнал, вместо нуждата от допълнителна обработка или цвят, за да се придаде изкуствена стойност, като YAMAHA MG серията не е изключение. Приемайки тази философия на прозрачен звук, тези миксиращи конзоли осигуряват ниво на звукова чистота и качество на звука, което е несравнимо в своя клас.


D-PRE (дискретни предусилватели клас A)

Това е мястото, където всичко започва. Всичко, което правите като звуков инженер, зависи от качеството на вашите предусилватели, което определя посоката, по която ще се захванете, и в крайна сметка колко добре ще звучи. Конзолите за смесване на серия YAMAHA MG са оборудвани с предусилватели клас D-PRE от клас YAMAHA, които използват инвертирана верига Дарлингтън, състояща се от два каскадни транзистора в конфигурация, която осигурява по-голяма мощност с по-нисък импеданс. Предоставянето плътни, естествени и гладки звуци, извисяващи се високи честоти, с много ниско изкривяване, предусилвателите D-PRE притежават впечатляващо широк честотен диапазон, който им позволява да обработват сигнал от всеки аудио източник без прекомерно усилване на специфични елементи от звука. Да имате такава чиста звукова платформа, чрез която да се надграждате, в крайна сметка ще ви спести време и усилия, като премахнете необходимостта от прекомерно обработване на EQ или допълнителни ефекти, за да "фиксирате" своя микс.


Висококачествен усилвател на звука

Главният усилвател определя качеството на звука, а интегралните схеми с оптичен усилвател са една от най-важните части на веригата на главните усилватели. Смесителите от серията YAMAHA MG се отличават с нови, висококачествени, по поръчка YAMAHA MG01 оп-amp, които разработихме в сътрудничество с производителя на полупроводници. Въпреки че много други Op-amps поставят, като приоритет електрическия дизайн и ефективност, ние работихме директно с производителя на полупроводници, за да се фокусираме първо върху качеството на звука. YAMAHA MG01 op-amps се отличават с преработена схема, в която са оптимизирани дори вътрешните компоненти и окабеляването и използват материали като висококачествени силициеви пластини и медни проводници за постигане на превъзходно качество!


Фантомно захранване и PAD превключвател

С фантомно захранване, конзолите от серията YAMAHA MG ви позволяват да се възползвате максимално от по-голямата честотна характеристика и високото качество на звука на кондензаторните микрофони. Входовият канал с PAD превключвател приема MIC на линейно ниво на входовете, PAD Switch атенюира високи входни сигнали, които често придружават mic'ed инструменти по време на изпълнение, като се избягва клипирането, което може сериозно да повлияе на вашия микс.


Нашият миксер. Вашият звук.

Кога за последен път чухте китара без EQ или напълно непроменен вокал на една от любимите си песни? Вероятно никога. Смесителите на Yamaha са известни със своята плоска реакция и звукова чистота, но често пъти се изисква повече от едно перфектно записано инструментално изпълнение или вокал за постигане на професионално звучащ микс. Оборудван с някои съвременни функции на най-съвременните конзоли на Yamaha, серията YAMAHA MG ви дава инструментите, от които се нуждаете, за да създадете висококачествен звук, който е уникален за вас.


Компресори с 1 бутон

Компресията играе съществена роля в почти всяка среда за запис или усилване на звука, като променя нивото на динамика на аудио сигнал, когато се нуждаете от по-живи китари, пънчър бас линии, по-ясно соло барабанче или по-чист вокален звук. Въпреки това, може да отнеме безброй часове, за да се овладее сложността дори на най-основните извънбордови компресионни агрегати и да се използват ефективно. Оригиналната иновация на Yamaha, компресорите с 1 бутон са вече индустриален стандарт, който ви дава бърз достъп до оптимизирани настройки за компресиране чрез един ротационен контрол.


EQ и High-pass филтри

Няма нищо по-полезно от надеждно изравняване, когато се нуждаете от нюансирано управление на вашия тон. Серията YAMAHA MG се възползва от непаралелния опит на Yamaha в проектирането на про аудио оборудване, включващо 3-лентови еквалайзери на всички моно канали за прецизен контрол на звука ви. Високочестотният филтър ви позволява да премахнете нежелан нискочестотен шум, за по-гладка, по-чиста смес.


AUX / Ефект send/ Групи

Смесителите от серията YAMAHA MG предлагат AUX send за разширяване на звуковата ви армировка или настройка на записа, което ви позволява да включите допълнителни ефекти, да извеждате звука на външни устройства за запис или да захранвате система за монитори(с изключение на YAMAHA MG06 / 06X). Предлагат се и контроли за главно изпращане. YAMAHA MG06 / 06X, YAMAHA MG10 / 10XU / 10XUF и YAMAHA MG12XUK имат една стерео шина. Всички останали модели освен това разполагат с една или две стерео групи и изходи, които могат да се използват за удобно групиране на канали. Присвоимите суичове за стерео и групови bus линии се намира до всеки фейдър на канала.


Разнообразие от входно-изходни конектори

Всички модели са оборудвани с висококачествени XLR конектори Neutrik ™ на моно микрофон / канали и XLR оборудвани стерео канали. Всеки от моно входовете е оборудван с комбиниран жак и приема сигнали от нивото MIC и LINE. Два от стереотовите входове са оборудвани с XLR и два phone конектора с XLR приемащи MIC сигнали, докато два phone конектора приемат сигнали от ниво LINE и могат да се използват едновременно или стерео. (с изключение на YAMAHA MG10 / 10XU / 10XUF / 12XUK) Функцията на още два стерео канала варира в зависимост от модела: При YAMAHA MG20 / 20XU XLR приема сигнал на ниво MIC и два RCA конектора приемат LINE сигнали и могат да бъдат използвани моно или стерео. При YAMAHA MG12 / 12XU и YAMAHA MG16 / 16XU два конектора за phone приемат LINE сигнали като стерео. Освен това всеки от стерео каналите има 2TR(RCA конектори) и може да се използва като самостоятелен вход от външни аудио източници, като компактдискове. YAMAHA MG10 / 10XU / 10XUF и YAMAHA MG12XUK са оборудвани с допълнителен стерео канал с двойка phone жакове, които приемат нива LINE. С моделите XU всеки входящ източник, който се изпраща през USB, може да бъде зададен на един от стерео каналите. В допълнение към основните стерео изходи (XLR L / R, TRS телефон L / R), конзолите YAMAHA MG Series са оборудвани с изчерпателен комплект изходни конектори, включително GROUP OUT (TRS phone), AUX / FX OUT (TRS phone) , MONITOR OUT (TRS phone L / R) и HEADPHONE OUT (стерео phone), позволявайки избор на главни изходи, за да отговарят на специфични приложения като мониторинг или мастериране.


LED Измерване на нивата

Лесното четене на нивата със светодиодното индикиране, позволява изходните нива да бъдат следени с точност.


Вградени SPX цифрови ефекти

За музикални и не-музикални приложения, обработката на ефектите добавя блясък и професионализъм към микса. Моделите YAMAHA MG X / XU са снабдени с популярния цифров процесор SPX с множество ефекти и предлагат изчерпателен набор от 24 редактиращи цифрови ефекти, които са идеални за подобряване на мисията ви, независимо дали придават дълбочина на говорещия или вдъхват нов цвят и атмосфера в изпълнения на живо. По-специално, висококачествената реверберация и забавяне разширяват пространственото качество на звука със забележителен реализъм и естественост. Можете дори да свържете допълнителен педал превключвател FC5 за включване / изключване на управлението. (YAMAHA MG10XU / 10XUF / 12XU / 12XUK / 16XU / 20XU)

* YAMAHA MG06X разполага с шест SPX ефекти (REVERB HALL / ROOM / PLATE, DELAY SHORT / LONG / VO.ECHO), които не могат да се редактират.


Построен, за да издържи вечно

За конфигуриране, записване и най-разнообразни приложения, вашата конзола може да бъде подложена на широк спектър от условия и опасности. Прекомерната влажност, нестабилните захранвания и трудностите при пътуването попринцип могат да поемат сериозна опасност върху миксиращата конзола, като често причиняват скъпи, отнемащи време ремонти и намаляват продължителността на живота му. Серията YAMAHA MG е ​​преработена с акцент върху издръжливостта, включваща практични функции, които предлагат по-голяма гъвкавост, като същевременно осигуряват върхови резултати за много години напред.


Метално шаси

Построени, като за последно, миксерите от серията YAMAHA MG се отличават със здрав, устойчиво на удар и прахообразно, метално шаси, предлагащо ненадмината издръжливост. С елегантен дизайн, оформен за оптимално охлаждане при конвекция, вътрешното оформление разделя захранването от аналоговите схеми за по-добро намаляване на шума и допълнително удължава живота на компонентите. За по-нататъшно осигуряване на надеждна работа, разположението на бутоните и потенциометрите над повърхността на шасито отклонява всеки натиск от копчетата върху самото шаси, а не върху платката или компонентите отдолу.


Вградено универсално захранване

Благодарение на високоефективното вътрешно универсално захранване, конзолите YAMAHA MG Series предлагат безпроблемна работа във всеки регион по света - дори и в среди, които са предразположени към потенциално вредни колебания на мощността. Вътрешното захранване също така опростява монтажа на конзолата за инсталирани приложения, което премахва необходимостта от обемно адаптиране или допълнителни връзки. (* YAMAHA MG12 / 16/20 / 12XU / 16XU / 20XU)


Включен комплект за монтаж в ракове

Лесно се адаптира към разнообразна гама инсталирани и преносими приложения, 16- и 20-каналните модели на серията YAMAHA MG са снабдени с уши за монтаж на рак или на студио бюро. Изключително издръжлив, елегантният дизайн прави безопасното и стабилно поставяне на вашата конзола безпроблемно, сваляйки времето и усилията за монтаж до минимум. (YAMAHA MG16 / 20 / 16XU / 20XU)


XLR конектор

Основните стерео изходи имат конектори тип XLR, които се самозаключват, за да се предотврати случайно изключване. Здрави и надеждни, тези професионални конектори, осигуряват стабилно предаване на сигнала дори и в най-взискателните среди.


Създавайте, записвайте... слушайте

Моделите YAMAHA MG XU разполагат със същата цифрова свързаност, която се използва за рационализиране на процеса на запис на конзолите за смесване от професионалното ниво на Yamaha. Възползвайте се от най-съвременните цифрови технологии, които правят по-лесно от всякога да включите, да свирите, дазаписвате и след това да слушате вашите творения.


24-битов / 192kHz 2-в / 2-външен USB аудио интерфейс

Моделите YAMAHA MG XU разполагат с гъвкава цифрова връзка за бързо и лесно възпроизвеждане на цифрово съдържание с висока резолюция. Просто се свържете с компютъра си чрез USB или с вашия iPhone / iPad (2 или по-нови), като използвате комплекта за свързване на камерата на Apple / Lightning към USB адаптер за камера. Протоколът USB използва асинхронно предаване на данни. Аудио данните се прехвърлят въз основа на високо прецизен аудио часовников сигнал от YAMAHA MG за висококачествен запис и възпроизвеждане.

(YAMAHA MG10XU / 10XUF / 12XU / 12XUK / 16XU / 20XU)


YAMAHA MG Rec & Play

Софтуерът YAMAHA MG Rec & Play позволява висококачествен запис, както и бързо и лесно възпроизвеждане на песни и звукови ефекти, като просто свържете вашия iPhone / iPad към всеки модел YAMAHA MG Series XU. Това интуитивно приложение може да бъде използвано за широк кръг от цели, като записване на сесии за писане на песни, репетиции, и концерти на живо, или предоставяне на фонова музика или звукови ефекти за концертни или развлекателни събития на живо или партита. (YAMAHA MG10XU / 10XUF / 12XU / 12XUK / 16XU / 20XU)

* Необходим е Apple iPad камера за свързване Kit / Lightning към USB адаптер за камера.


Cubase AI

Моделите YAMAHA MG XU са снабдени със софтуера Cubase AI за сваляне от Steinberg. Като един от най-модерните, изчерпателни комплекти DAW, Cubase на Steinberg е водещ в класа си софтуер, осигуряващ на потребителите мощна и гъвкава платформа за музикално производство. Cubase AI предлага същите основни технологии и интерфейс, които са спечелили световното признание на Cubase. (YAMAHA MG10XU / 10XUF / 12XU / 12XUK / 16XU / 20XU)


Cubasis LE

"Cubasis LE" е налице в App Store. Трябва само да свържете своя iPad с моделите YAMAHA MG XU, за да го направите. Cubasis LE е компактната версия на усъвършенствания, multitouch секвенсер на Steinberg за iPad, осигуряващ същия вид и усещане на по-големия му брат Cubasis. Специално проектиран за бърза и лесна работа, Cubasis LE прави запис, редактиране и смесване. Cubasis LE поставя в ръцете ви инструменти за интуитивно докосване, откривайки нов свят на възможности за вашето творчество. (YAMAHA MG10XU / 10XUF / 12XU / 12XUK / 16XU / 20XU)

* Необходим е Apple iPad камера за свързване Kit / Lightning към USB адаптер за камера.

Източници: usa.yamaha.com