Сайтът използва „бисквитки“, за да анализира трафика и оптимизира преживяването ви. Използвайки сайта, се съгласявате с използването на бисквитки. Повече информация ТУК

Как да изберем подходяща цигулка?

Публикувано от Добромир 22/11/2019 0 Коментар(и)

В тази статия,ще ви дадем съвети при закупуването на цигулка,за да можете да направите правилният избор.

Макар, че най-често цигулката създава представа за деликатен и красив оркестров инструмент и отличителен белег на класическата музика, тя може да бъде също така използвана в почти всеки стил музика. Притежава своето място в почти всеки музикален жанр и вдъхновява музиканти и публика от векове. В днешно време вече има много производители на цигулки, което ни предоставя голям избор, както на различни видове така и спрямо бюджета, който сме подготвили за музикалния инструмент. Една цигулка може да струва от 100 до 10 000 лева и много повече.

 

Има няколко основни неща на които, ще се спрем сега и те са:

 1. Трябва ли да наемем инструмента или да го закупим?
 2. Какво представлява цигулката
 3. Избор на правилната цигулка : марка ,дали ще е за начинаещ , бюджет?
 4. Размери на цигулката
 5. Акустична или електрическа цигулка?
 6. Грижа и поддръжка на инструмента
 7. Да си закупим ли цигулка онлайн?

 

1. Трябва ли да наемем инструмента или да го закупим?

Ако имате малко дете, което има желание да свири може да се изкушите да наемете инструмент, тъй като може да не му хареса и да се откаже. Но въпреки това има няколко причини вместо да наемете цигулка - да я закупите. Ето ги и тях:

 • Има много добри и качествени цигулки за начинаещи на доста добри цени. Дори може да се каже, че цената при закупуването, ще бъде по ниска от наема за близо година.
 • Добре избраният и поддържан инструмент запазва стойността си. При продажбата му в последствие , ще ви възвърне по-голямата част от парите които сте похарчили.
 • По-висококачествените цигулки с времето стават все по-качествени. Започват да звучат по добре и стават все по-скъпи.
 • Инструментите , които се дават под наем са в доста лошо състояние. Имат многобройни драскотини, белези по грифа, струните са доста некачествени и лъковете им са прекалено захабени. При взимане на цигулка под наем, Вие също носите отговорност за инструмента и неговото състояние.

 

2. Какво представлява цигулката

В основни линии, повечето цигулки са едни и същи. Тяло върху което са опънати четири струни, врат, гриф, глава с ключове, мост, опашка и брадичка, фикс машинки, лък. Повечето цигулки не са дизайнерски, както някои съвременни инструменти, но всеки цигулар, ще ви каже, че всички цигулки са различни сами по себе си и не са еднакви.

komponenti-na-cigulkata

Дървен материал при изработката на цигулка.

Видът и качеството на дървесния материал при изработката на една цигулка е може би най-важният фактор за специфичния и звук. Повечето цигулки се произвеждат от следния дървесен материал: Смърчово дърво – отгоре, Кленово дърво – за грифа, отдолу и отстрани материала може винаги да е различен. Материалът, от който е изработена една цигулка, е и основен фактор за нейната цена.

Горната част на цигулката: тя се прави предимно от смърч. Смърча е любимият дървесен материал от векове насам поради факта,че е много здрав и плътен. Това означава, че може да бъде издълбан деликатно и все пак да поддържа формата си. Плътността му придава по-голям резонанс на самия инструмент.

Качеството на смърча е значителна част от това, което определя цената на инструмента. Има няколко вида смърч, които се използват за направата на цигулка. Дърветата, които растат в по-студен климат, произвеждат по-гъста и по-резонансна и по този начин по-желана смърчова дървесина. Колкото по-дълъг смърч се оставя да остарява, толкова по-сух и силен става. Така парче смърч, отглеждано на голяма надморска височина десетилетия преди дърворезбата, ще произведе превъзходен дървесен материал за направата на една качествена цигулка.

Друг дървесен материал за цигулка ще ви помогне да определите нейната, звук и стойност. Дръжката на дланта (врат) например, за предпочитане се изработва от абанос при по-скъпите цигулки. При по-евтините цигулки може да се използва по-евтино дърво. Някои инструменти могат също да имат пластмасови опори за брадичката и по-нискокачествени мостове.

Фино изработените цигулки са изработени с изключително тънки лакове и внимателно полирани. Лаковете съдържат пигменти, които придават на инструмента прекрасна визия, като същевременно разкриват красотата на основните дървесни шарки.

 

3. Избор на правилната цигулка

След като разбрахте някои от основите неща на Цигулката е време да започнете да избирате инструмент, подходящ за вашите нужди и бюджет. Докато го правите, можете да имате някои нови въпроси, когато се сблъскате с различните имена, категории и голям диапазон от цени.

 

Страдивариус?

Антонио Страдивари е италиански лютиер в началото на 18 век, който като майстор ръчно изработва всеки инструмент, за да осигури най-високото му качество. Дизайнът, който той усъвършенства, е основата за формата и размерите на цигулки днес, а латинизираната форма на името му Страдивариус е синоним на върховно качество.

Но една цигулка с марка или етикет „Страдивариус“ не означава, че е истинска цигулка на Антонио Страдивари. Изчислено е, че той е изработил малко над 1000 инструмента по време на кариерата си и само около 500 оцеляват до днес. Единствения начин една цигулка да се установи, че е истински Страдивариус е само от истински професионалисти в областта.


Категории: начинаещи, междинни, професионални

В допълнение към Начинаещи, Междинни и Професионални можете да видите отделни цигулки, описани като Master или Advanced. Няма ясни, общоприети стандарти за нито една от тези категории. Всички производители и лютиери имат свои собствени стандарти, но самите класификации могат да бъдат общи насоки, които да ви помогнат да стесните търсенето.

 

Начинаещи

Като цяло цигулката за начинаещи ще бъде изработена от дървета с по-ниско качество и ще включва много по-малко ръчна работа при резбата, монтажа и довършителните работи. Обикновено те имат пластмасови части, като настройка на колчета и брадички. Тези инструменти са много подходящи за някой, който се интересува от учене, но който все още не е сигурен дали ще свири много дълго.

 

Междинни

Запълването на разликата между начинаещи и професионални инструменти са цигулки, класифицирани като междинни. Някои магазини и марки пропускат тази категория, което не е правилно.Това е полезна категория обаче за музиканти, които знаят, че се нуждаят от нещо по-добро от инструмент за начинаещи, но не са готови да инвестират хиляди левове за професионална цигулка. Начинаещите музиканти, които напредват в уменията си, са типични купувачи на междинни цигулки.

 

Професионални

Професионалните или майсторски цигулки, от друга страна, ще бъдат конструирани от студено отглеждана и бавно изсъхнала дървесина, ръчно изградени и сглобени от майстор лютиер и завършени с висококачествени компоненти като от абано. Отличните материали и изисканото художествено умение, които влизат в тези инструменти, повишават своята стойност и ги правят подходящи инструменти за професионални и амбициозни, напреднали музиканти.

Не забравяйте, че всяко възлагане на категория, дадено на инструмент, е обобщение. Те са полезни в процеса на пазаруване, но също така е възможно да намерите „скъпоценен камък“ с подценена категоризация. Струва си да проучите всичките си възможности.

 

4. Размери на цигулката

Цигулките се предлагат в девет размера. Възрастните - обикновено от 11 и повече години - ще използват стандартна цигулка в пълен размер. За деца има и цигулки 3/4, 1/2, 1/4, 1/8, 1/10, 1/16 и 1/32. Пълноразмерната цигулка също се обозначава като размер 4/4.

Има два начина за измерване на млад изпълнител. С лявата ръка на ученика, напълно изпъната от тялото му, измерете от основата на врата до китката или центъра на дланта. Ако детето ви има учител по цигулка, може да попитате кой метод предпочита той. Измерването от врата до китката ще посочи най-удобния размер за ученика. Измерването на врата и дланта ще определи най-големия инструмент, който вашето дете трябва да свири.

Следващата диаграма ще ви помогне да определите от какъв размер инструмент се нуждае вашето дете въз основа на избраното от вас измерване.

 

ГодиниДължина на ръкатаРазмер на цигулкатаДължина на тялото и обща дължинаДължина на лъка
11 и повече58см и повече4/4, пълен размер35.5см / 60см75см
Юноши56см7/834.3см / 57.575см
9-12г.54.5см-56см3/433см / 53.5см68.5см
7-9г.51см1/232см / 52см62см
5-7г.45.5см-47см1/428см / 48см57см
4-6г.42см1/825см / 43см49см
4-5г.38см1/1023см / 41см45см
3-5г.35.5см1/1620см / 37см42.5см
1-3г.под 35.5см1/3219см / 32см38см

 

Ако не сте сигурни коя стратегия за измерване да използвате или измерването на вашето дете попада между два размера, помислете колко бързо той или тя расте и въз основа на това преценете,кой вариант ще е по-добре.Но винаги е добре да се вземе по-големия размер поради факта,че детето расте и по-малкият размер, ще умалее бързо и няма да му е удобно за свирене.

 

5. Акустична или електрическа цигулка

Традиционната акустична цигулка простира четири струни от главата с ключове до опашката, през моста (магаренцето), който е изработен от клен и предава звукови вибрации на резонаторната кутия (корпуса).

Има електрически адаптери, които могат да бъдат монтирани на акустична цигулка. Истинска електрическа цигулка има вградени адаптери, за да усили звука си. За да избегнат обратна връзка, предизвикана от резонанс в кухото тяло на цигулката, електрическите цигулки обикновено имат плътни тела и често имат минималистичен дизайн за намаляване на теглото.

Акустичната цигулка произвежда топъл, заоблен тон благодарение на естествения резонанс от нейния дървесен материал. Електронният сигнал, генериран от електрическа цигулка, може да се намаля и усилва, но като цяло той ще произвежда по-ярък, по-суров звук от акустичните си колеги. Класическите и народни музиканти предпочитат акустичните инструменти, докато рок и джаз музикантите се ориентират повече към електрическите цигулки. Благодарение на възможностите си за добавяне и пускане на ефекти, електрическите цигулки са добър избор за музиканти, които свирят с групи.

cigulka-cantini

Помислете за стила на музика, който е предпочитан или ще се свири най-много. Ако вашият тийнейджър например учи класическа цигулка, но наистина харесва външния вид на електрическа цигулка, най-вероятно ще бъде по-мотивиран да свири на електрическа (и той ще може да репетира много тихо, като допълнение). Акустичните и електрическите цигулки имат сходна динамика , така че преминаването от една в друга не е твърде трудно.

 

6. Грижа и поддръжка на инструмента

Най-добрата цигулка е тази, която се поддържа най-добре. Трябва да сте уверени, че вашата цигулка и аксесоарите и са правилно съхранявани в случай, че не се използват. Да се съхраняват в меки температури и умерена влажност и да се поддържат чисти. Ето няколко аксесоара, които трябва да разгледате, за да запазите правилно вашия инструмент:

 • Не приемайте,че когато купувате цигулка,тя ще дойде с всичките аксесоари като : калъф, колофон, резервни струни, лък. Всичко това е възможно само, когато закупите цял комплект.
 • Овлажнител: Акустичната цигулка трябва да се поддържа при 45-50% относителна влажност, за да се избегне увреждане на дървото.
 • Цигулката трябва да се поддържа чиста. Трябва да се пази от прах и други замърсявания, защото така се наранява дървесният материал от който е направена и може да доведе до доста неприятни последствия.
 • В зависимост от това , колко свирите е желателно да сменяте струните си на инструмента на всеки 6 до 12 месеца.

 

7. Да си закупим ли цигулка онлайн?

Много хора и музикални магазини ще ви кажат да не купувате цигулка онлайн, че трябва да прекарвате часове в магазини или в ателието на лютиер, тествайки инструмент след инструмент. Това е особено ненужно за начинаещи или не до толкова напреднали изпълнители, но не е непременно задължително за цигулари от всяко ниво , по две причини:

 

 • По-добра цена

Винаги ще плащате повече за инструмент в музикален магазин или ателие на лютиер и ще трябва да работите с тези понякога настойчиви търговци. Нашият ангажимент за най-ниска цена означава, че ще ви предложим най-доброто, като цена и качество.

 

 • По-голям избор

Изглежда нелогично да се каже, че ще намерите по-добър избор на инструменти онлайн, но това е вярно. Можете да пазарувате, да четете отзиви, да събирате препоръки и информация, да сравнявате продукти незасегнати от пристрастията на продавача. И изборът в muzikalenmagazin.bg е много по-голям от този, който ще намерите в типичния физически музикален магазин или лютиерско ателие.

 

Надяваме се да сме ви били полезни с тази статия и да сме ви помогнали за да направите правилния избор при закупуване на вашата цигулка. Ако все още срещате затруднения или имате допълнителни въпроси - екипът на muzikalenmagazin.bg е на ваше разположение.

Остави коментар

Queries: 92, Total time: 2,795.342 ms [By time] [By id] [By file]
1 (50.405)
SELECT *
FROM oc_store
WHERE REPLACE(`ssl`, 'www.', '') = 'https://muzikalenmagazin.bg/'
/home/muziwtyy/public_html/index.php:40
2 (51.486)
SELECT *
FROM `oc_setting`
WHERE store_id = '0' OR store_id = '0'
ORDER BY store_id ASC
/home/muziwtyy/public_html/index.php:52
3 (50.379)
SELECT *
FROM `oc_language`
WHERE status = '1'
/home/muziwtyy/public_html/index.php:151
4 (50.368)
SELECT *
FROM oc_currency
/home/muziwtyy/public_html/system/library/currency.php:13
5 (50.473)
SELECT tr1.tax_class_id, tr2.tax_rate_id, tr2.name, tr2.rate, tr2.type, tr1.priority
FROM oc_tax_rule tr1
LEFT JOIN oc_tax_rate tr2 ON (tr1.tax_rate_id = tr2.tax_rate_id)
INNER JOIN oc_tax_rate_to_customer_group tr2cg ON (tr2.tax_rate_id = tr2cg.tax_rate_id)
LEFT JOIN oc_zone_to_geo_zone z2gz ON (tr2.geo_zone_id = z2gz.geo_zone_id)
LEFT JOIN oc_geo_zone gz ON (tr2.geo_zone_id = gz.geo_zone_id)
WHERE tr1.based = 'shipping' AND tr2cg.customer_group_id = '1' AND z2gz.country_id = '33' AND (z2gz.zone_id = '0' OR z2gz.zone_id = '0')
ORDER BY tr1.priority ASC
/home/muziwtyy/public_html/system/library/tax.php:26
6 (50.497)
SELECT tr1.tax_class_id, tr2.tax_rate_id, tr2.name, tr2.rate, tr2.type, tr1.priority
FROM oc_tax_rule tr1
LEFT JOIN oc_tax_rate tr2 ON (tr1.tax_rate_id = tr2.tax_rate_id)
INNER JOIN oc_tax_rate_to_customer_group tr2cg ON (tr2.tax_rate_id = tr2cg.tax_rate_id)
LEFT JOIN oc_zone_to_geo_zone z2gz ON (tr2.geo_zone_id = z2gz.geo_zone_id)
LEFT JOIN oc_geo_zone gz ON (tr2.geo_zone_id = gz.geo_zone_id)
WHERE tr1.based = 'store' AND tr2cg.customer_group_id = '1' AND z2gz.country_id = '33' AND (z2gz.zone_id = '0' OR z2gz.zone_id = '0')
ORDER BY tr1.priority ASC
/home/muziwtyy/public_html/system/library/tax.php:54
7 (59.708)
SELECT *
FROM oc_weight_class wc
LEFT JOIN oc_weight_class_description wcd ON (wc.weight_class_id = wcd.weight_class_id)
WHERE wcd.language_id = '2'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/system/library/weight.php:9
8 (57.432)
SELECT *
FROM oc_length_class mc
LEFT JOIN oc_length_class_description mcd ON (mc.length_class_id = mcd.length_class_id)
WHERE mcd.language_id = '2'
/home/muziwtyy/public_html/system/library/length.php:9
9 (0.204)
DELETE
FROM oc_cart
WHERE customer_id = '0' AND date_added < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 HOUR)
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/system/library/cart.php:14
10 (2,301.593)
DELETE
FROM oc_hb_cart
WHERE customer_id = '0' AND date_added < DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 HOUR)
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/system/library/cart.php:16
11 (4.305)
SELECT *
FROM oc_extension
WHERE `type` = 'openbay'
/home/muziwtyy/public_html/system/library/openbay.php:117
12 (0.056)
SELECT *
FROM oc_event
/home/muziwtyy/public_html/index.php:252
13 (2.279)
SELECT *
FROM oc_url_alias
WHERE keyword = 'blog'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:30
14 (9.610)
SELECT CONCAT('journal_blog_category_id=', category_id) as query
FROM oc_journal2_blog_category_description
WHERE keyword = 'blog' UNION SELECT CONCAT('journal_blog_post_id=', post_id) as query
FROM oc_journal2_blog_post_description
WHERE keyword = 'blog'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:41
15 (0.089)
SELECT *
FROM oc_journal2_config
WHERE store_id = '0' AND `key` = 'blog_settings'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:72
16 (0.620)
SELECT *
FROM oc_url_alias
WHERE keyword = 'kak-da-izberem-podhodyashta-cigulka'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:30
17 (0.732)
SELECT CONCAT('journal_blog_category_id=', category_id) as query
FROM oc_journal2_blog_category_description
WHERE keyword = 'kak-da-izberem-podhodyashta-cigulka' UNION SELECT CONCAT('journal_blog_post_id=', post_id) as query
FROM oc_journal2_blog_post_description
WHERE keyword = 'kak-da-izberem-podhodyashta-cigulka'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:41
18 (0.561)
show tables like "oc\_journal2\_config"
/home/muziwtyy/public_html/system/journal2/startup.php:154
19 (0.921)
SELECT *
FROM oc_journal2_config
WHERE store_id = '0' OR store_id = -1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/db.php:7
20 (0.069)
SELECT count(*) as num
FROM oc_journal2_settings
WHERE theme_id = '103'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/db.php:48
21 (5.038)
SELECT *
FROM oc_journal2_blog_post_to_layout
WHERE post_id = '13' AND store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:562
22 (1.308)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'journal2/blog/post' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
23 (0.867)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'column_left'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
24 (7.000)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'column_right'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
25 (1.183)
SELECT *
FROM oc_journal2_modules
WHERE module_type = "journal2_product_tabs"
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/module.php:91
26 (0.194)
SELECT *
FROM oc_journal2_blog_post_to_layout
WHERE post_id = '13' AND store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:562
27 (0.111)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'journal2/blog/post' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
28 (0.473)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'top'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
29 (0.535)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'bottom'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
30 (0.281)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'header'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
31 (0.363)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'footer'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
32 (0.660)
SELECT *
FROM oc_journal2_modules
WHERE module_id = 352
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/module.php:5
33 (0.490)
SELECT *
FROM oc_journal2_modules
WHERE module_id = 248
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/module.php:5
34 (2.422)
SELECT p.post_id, p.image, p.comments, p.date_created, pd.name, pd.description, pd.meta_title, pd.meta_keywords, pd.meta_description, pd.keyword, pd.tags, a.username, a.firstname, a.lastname
FROM `oc_journal2_blog_post` p
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_description` pd ON p.post_id = pd.post_id
LEFT JOIN `oc_user` a ON p.author_id = a.user_id
WHERE p.post_id = 13 AND pd.language_id = 2 AND p.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:177
35 (0.091)
SELECT p.post_id, p.image, p.comments, p.date_created, pd.name, pd.description, pd.meta_title, pd.meta_keywords, pd.meta_description, pd.keyword, pd.tags, a.username, a.firstname, a.lastname
FROM `oc_journal2_blog_post` p
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_description` pd ON p.post_id = pd.post_id
LEFT JOIN `oc_user` a ON p.author_id = a.user_id
WHERE p.post_id = 13 AND pd.language_id = 2 AND p.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:177
36 (0.039)
SELECT *
FROM oc_journal2_config
WHERE store_id = '0' AND `key` = 'blog_settings'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:59
37 (0.452)
show tables like "oc\_journal2\_blog%"
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:27
38 (1.582)
SELECT c.category_id, cd.name, cd.description, cd.meta_title, cd.meta_keywords, cd.meta_description, cd.keyword
FROM `oc_journal2_blog_category` c
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_category_description` cd ON c.category_id = cd.category_id
WHERE c.category_id = 0 AND cd.language_id = 2 AND c.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:149
39 (0.071)
SELECT p.post_id, p.image, p.comments, p.date_created, pd.name, pd.description, pd.meta_title, pd.meta_keywords, pd.meta_description, pd.keyword, pd.tags, a.username, a.firstname, a.lastname
FROM `oc_journal2_blog_post` p
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_description` pd ON p.post_id = pd.post_id
LEFT JOIN `oc_user` a ON p.author_id = a.user_id
WHERE p.post_id = 13 AND pd.language_id = 2 AND p.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:177
40 (0.064)
SELECT p.post_id, p.image, p.comments, p.date_created, pd.name, pd.description, pd.meta_title, pd.meta_keywords, pd.meta_description, pd.keyword, pd.tags, a.username, a.firstname, a.lastname
FROM `oc_journal2_blog_post` p
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_description` pd ON p.post_id = pd.post_id
LEFT JOIN `oc_user` a ON p.author_id = a.user_id
WHERE p.post_id = 13 AND pd.language_id = 2 AND p.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:177
41 (1.018)
SELECT c.category_id, cd.name
FROM `oc_journal2_blog_category` c
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_category_description` cd ON c.category_id = cd.category_id
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_to_category` p2c ON c.category_id = p2c.category_id
WHERE cd.language_id = 2 AND p2c.post_id = 13 AND c.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:128
42 (1.852)
SELECT product_id
FROM `oc_journal2_blog_post_to_product`
WHERE post_id = 13
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:368
43 (0.924)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '289' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
44 (0.694)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '4129' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
45 (0.597)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '4133' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
46 (0.754)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '4142' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
47 (0.628)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '4143' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
48 (1.518)
SELECT *
FROM oc_product_image
WHERE product_id = '289'
ORDER BY sort_order ASC
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:372
49 (0.981)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '289' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
50 (0.903)
SELECT *
FROM oc_url_alias
WHERE `query` = 'product_id=289'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:144
51 (1.177)
SELECT *
FROM oc_product_image
WHERE product_id = '4129'
ORDER BY sort_order ASC
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:372
52 (0.750)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '4129' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
53 (2.063)
SELECT *
FROM oc_url_alias
WHERE `query` = 'product_id=4129'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:144
54 (0.754)
SELECT *
FROM oc_product_image
WHERE product_id = '4133'
ORDER BY sort_order ASC
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:372
55 (0.751)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '4133' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
56 (0.540)
SELECT *
FROM oc_url_alias
WHERE `query` = 'product_id=4133'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:144
57 (0.628)
SELECT *
FROM oc_product_image
WHERE product_id = '4142'
ORDER BY sort_order ASC
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:372
58 (1.145)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '4142' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
59 (0.484)
SELECT *
FROM oc_url_alias
WHERE `query` = 'product_id=4142'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:144
60 (0.958)
SELECT *
FROM oc_product_image
WHERE product_id = '4143'
ORDER BY sort_order ASC
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:372
61 (0.901)
SELECT DISTINCT *, pd.name AS name, p.image, m.name AS manufacturer, (SELECT price
FROM oc_product_discount pd2
WHERE pd2.product_id = p.product_id AND pd2.customer_group_id = '1' AND pd2.quantity = '1' AND ((pd2.date_start = '0000-00-00' OR pd2.date_start < NOW()) AND (pd2.date_end = '0000-00-00' OR pd2.date_end > NOW()))
ORDER BY pd2.priority ASC, pd2.price ASC LIMIT 1) AS discount, (SELECT price
FROM oc_product_special ps
WHERE ps.product_id = p.product_id AND ps.customer_group_id = '1' AND ((ps.date_start = '0000-00-00' OR ps.date_start < NOW()) AND (ps.date_end = '0000-00-00' OR ps.date_end > NOW()))
ORDER BY ps.priority ASC, ps.price ASC LIMIT 1) AS special, (SELECT points
FROM oc_product_reward pr
WHERE pr.product_id = p.product_id AND customer_group_id = '1') AS reward, (SELECT ss.name
FROM oc_stock_status ss
WHERE ss.stock_status_id = p.stock_status_id AND ss.language_id = '2') AS stock_status, (SELECT wcd.unit
FROM oc_weight_class_description wcd
WHERE p.weight_class_id = wcd.weight_class_id AND wcd.language_id = '2') AS weight_class, (SELECT lcd.unit
FROM oc_length_class_description lcd
WHERE p.length_class_id = lcd.length_class_id AND lcd.language_id = '2') AS length_class, (SELECT AVG(rating) AS total
FROM oc_review r1
WHERE r1.product_id = p.product_id AND r1.status = '1' GROUP BY r1.product_id) AS rating, (SELECT COUNT(*) AS total
FROM oc_review r2
WHERE r2.product_id = p.product_id AND r2.status = '1' GROUP BY r2.product_id) AS reviews, p.sort_order
FROM oc_product p
LEFT JOIN oc_product_description pd ON (p.product_id = pd.product_id)
LEFT JOIN oc_product_to_store p2s ON (p.product_id = p2s.product_id)
LEFT JOIN oc_manufacturer m ON (p.manufacturer_id = m.manufacturer_id)
WHERE p.product_id = '4143' AND pd.language_id = '2' AND p.status = '1' AND p.date_available <= NOW() AND p2s.store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/catalog/product.php:8
62 (0.837)
SELECT *
FROM oc_url_alias
WHERE `query` = 'product_id=4143'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/controller/common/seo_url.php:144
63 (0.523)
SELECT p.post_id, p.image, p.comments, p.date_created, pd.name, pd.description, pd.meta_title, pd.meta_keywords, pd.meta_description, pd.keyword, pd.tags, a.username, a.firstname, a.lastname
FROM `oc_journal2_blog_post` p
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_description` pd ON p.post_id = pd.post_id
LEFT JOIN `oc_user` a ON p.author_id = a.user_id
WHERE p.post_id = 13 AND pd.language_id = 2 AND p.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:177
64 (0.406)
SELECT *
FROM `oc_journal2_blog_comments` bc
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post` p ON p.post_id = bc.post_id
WHERE bc.post_id = 13 AND bc.parent_id = 0 AND bc.status = 1 AND p.status = 1
ORDER BY bc.date ASC
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:443
65 (1.190)
UPDATE `oc_journal2_blog_post` SET views = if (views IS NULL, 0, views) + 1
WHERE post_id = 13
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:362
66 (1.405)
SELECT p.post_id, p.image, p.comments, p.date_created, pd.name, pd.description, pd.meta_title, pd.meta_keywords, pd.meta_description, pd.keyword, pd.tags, a.username, a.firstname, a.lastname
FROM `oc_journal2_blog_post` p
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_description` pd ON p.post_id = pd.post_id
LEFT JOIN `oc_user` a ON p.author_id = a.user_id
WHERE p.post_id = 13 AND pd.language_id = 2 AND p.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:177
67 (0.136)
SELECT *
FROM oc_journal2_blog_post_to_layout
WHERE post_id = '13' AND store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:562
68 (0.031)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'journal2/blog/post' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
69 (0.029)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'column_left'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
70 (0.030)
SELECT *
FROM oc_journal2_blog_post_to_layout
WHERE post_id = '13' AND store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:562
71 (0.027)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'journal2/blog/post' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
72 (0.035)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'column_right'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
73 (0.031)
SELECT *
FROM oc_journal2_blog_post_to_layout
WHERE post_id = '13' AND store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:562
74 (0.026)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'journal2/blog/post' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
75 (1.219)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'content_top'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
76 (0.041)
SELECT *
FROM oc_journal2_blog_post_to_layout
WHERE post_id = '13' AND store_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:562
77 (0.029)
SELECT *
FROM oc_layout_route
WHERE 'journal2/blog/post' LIKE CONCAT(route, '%') AND store_id = '0'
ORDER BY route DESC LIMIT 1
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:4
78 (0.969)
SELECT *
FROM oc_layout_module
WHERE (layout_id = -1 OR layout_id = '15') AND position = 'content_bottom'
ORDER BY sort_order
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/catalog/model/design/layout.php:14
79 (0.077)
SELECT *
FROM `oc_redirect_manager`
WHERE from_url LIKE '%?%'
/home/muziwtyy/public_html/vqmod/vqcache/vq2-system_storage_modification_catalog_controller_common_header.php:8
80 (0.068)
SELECT *
FROM `oc_redirect_manager`
WHERE from_url LIKE '%*%'
/home/muziwtyy/public_html/vqmod/vqcache/vq2-system_storage_modification_catalog_controller_common_header.php:17
81 (1.035)
SELECT *
FROM `oc_redirect_manager`
WHERE ('https://muzikalenmagazin.bg/blog/kak-da-izberem-podhodyashta-cigulka' LIKE REPLACE(REPLACE(LCASE(from_url), '_', '\_'), '*', '%') OR 'https://muzikalenmagazin.bg/blog/kak-da-izberem-podhodyashta-cigulka/' LIKE REPLACE(REPLACE(LCASE(from_url), '_', '\_'), '*', '%')) AND active = 1 AND (date_start = '0000-00-00' OR date_start < NOW()) AND (date_end = '0000-00-00' OR date_end > NOW())
/home/muziwtyy/public_html/vqmod/vqcache/vq2-system_storage_modification_catalog_controller_common_header.php:20
82 (0.298)
SELECT *
FROM `oc_redirect_manager`
WHERE ('https://muzikalenmagazin.bg/blog/kak-da-izberem-podhodyashta-cigulka' LIKE REPLACE(REPLACE(LCASE(from_url), '_', '\_'), '*', '%') OR 'https://muzikalenmagazin.bg/blog/kak-da-izberem-podhodyashta-cigulka/' LIKE REPLACE(REPLACE(LCASE(from_url), '_', '\_'), '*', '%')) AND active = 1 AND (date_start = '0000-00-00' OR date_start < NOW()) AND (date_end = '0000-00-00' OR date_end > NOW())
/home/muziwtyy/public_html/vqmod/vqcache/vq2-system_storage_modification_catalog_controller_common_header.php:23
83 (0.444)
SELECT *
FROM oc_extension
WHERE `type` = 'analytics'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/extension/extension.php:4
84 (0.140)
SELECT p.post_id, p.image, p.comments, p.date_created, pd.name, pd.description, pd.meta_title, pd.meta_keywords, pd.meta_description, pd.keyword, pd.tags, a.username, a.firstname, a.lastname
FROM `oc_journal2_blog_post` p
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_description` pd ON p.post_id = pd.post_id
LEFT JOIN `oc_user` a ON p.author_id = a.user_id
WHERE p.post_id = 13 AND pd.language_id = 2 AND p.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:177
85 (0.392)
SELECT p.post_id, p.image, p.comments, p.date_created, pd.name, pd.description, pd.meta_title, pd.meta_keywords, pd.meta_description, pd.keyword, pd.tags, a.username, a.firstname, a.lastname
FROM `oc_journal2_blog_post` p
LEFT JOIN `oc_journal2_blog_post_description` pd ON p.post_id = pd.post_id
LEFT JOIN `oc_user` a ON p.author_id = a.user_id
WHERE p.post_id = 13 AND pd.language_id = 2 AND p.status = 1
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/journal2/blog.php:177
86 (0.326)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE customer_id = '0' AND session_id = 'f49b4cdffae65eb10be13f639c5036cc'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/system/library/cart.php:44
87 (0.043)
SELECT *
FROM oc_extension
WHERE `type` = 'total'
/home/muziwtyy/public_html/catalog/model/extension/extension.php:4
88 (0.040)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE customer_id = '0' AND session_id = 'f49b4cdffae65eb10be13f639c5036cc'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/system/library/cart.php:44
89 (0.371)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE customer_id = '0' AND session_id = 'f49b4cdffae65eb10be13f639c5036cc'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/system/library/cart.php:44
90 (0.046)
SELECT SUM(amount) AS total
FROM oc_customer_transaction
WHERE customer_id = '0'
/home/muziwtyy/public_html/system/library/customer.php:129
91 (0.035)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE customer_id = '0' AND session_id = 'f49b4cdffae65eb10be13f639c5036cc'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/system/library/cart.php:44
92 (0.031)
SELECT *
FROM oc_cart
WHERE customer_id = '0' AND session_id = 'f49b4cdffae65eb10be13f639c5036cc'
/home/muziwtyy/public_html/system/storage/modification/system/library/cart.php:44