Един от най-важните аспекти на успешното музикалено събитие е качеството на звука, постигнато от смесителя.

 

През последните години много църкви, компании за планиране на събития и организатори на срещи, групи и оркестри, направиха прехода от аналогови аудио конзоли към цифрови миксери. Макар аналоговите системи да са познати и възприемани, като лесни за използване, те не предлагат възможностите, които могат да имат цифровите смесителни пултове. Трудно е да се разделим със старата технология, но инвестирането в аналогов миксер е подобно на закупуването на видеокамера с касети за запис на вашето събитие или слушане на музика на Walkman. Бележки на хартия. Развлечение със Super Mario. Цифровите аудио миксери стават мейнстрийм и могат да предложат на вашето музикално събитие огромни предимства. Ето 10 причини, поради които всички ние от muzikalenmagazin.bg смятаме, че това е полезна инвестиция:

 

 

1.Подобрено качество на звука

sound_quality_digital_mixers

 

Качеството на цифровите записи се подобрява значително, благодарение на настоящите постижения в аналогово-цифровите методи за преобразуване. Въпреки че цифровият сигнал не е непрекъснат, използването на по-висока честота на семплиране може да изтрие всяка разлика между аудио и цифров звук.

 

 

2.Конкурентна цена

best_price_digital_mixers

 

В миналото дигиталните миксери бяха голяма инвестиция. Днес най-добрите опции са все още скъпи, но много производители вече предлагат поне една или повече дигитални конзоли на цена под 5,000лв. Някои модели са само 750лв., като Behringer XR12.

 

3.Компактен дизайн на конзолата

 

Отминаха дните на големите концертни площадки и сцени с огромни ракове за извънбордови приложения, които бяха сложни за сглобяване и транспортиране. Сега всичко е вградено в пулта, което ви позволява да управлявате шоуто по-ефективно и в много по-малко пространство.

 

 

4. Удобно за потребителя

 

Дигиталните миксери могат да бъдат толкова прости или сложни, колкото са ви необходими. Конзолата може да има една банка от фейдъри или няколко банки на фейдъри. Те могат да бъдат конфигурирани така, че да отговарят на нуждите на любител или на обучен звуков инженер.

 

 

5. Работа със свободни ръце

 

Ако нямате озвучител за събитието, цифровата аудио конзола може да извиква предварително зададени настройки (или сцени) от различни предходни изпълнения и да работи със "свободни ръце", когато е предварително програмирана. Повечето компании предлагат различни пакети от услуги, които варират по отношение на разходите и съпорта, така че можете да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди. Да бъдеш без договор за поддръжка е хазарт, защото ако нещо се обърка, ще трябва да чакаш по-дълго, за да получиш услуга, и ще платиш по-висока такса.

 

 

6. Голяма памет

 

Повечето цифрови конзоли имат памет за съхранение за до 50 предварително зададени настройки.

 

 


7. Множество входни канали и BUS линии

 

Повечето дигитални миксери имат способността да обработват повече канали, отколкото съществуват физически на конзолата, и имат няколко слоя за достъп до допълнителни спомагателни смеси.

 

8. Множество методи за записване

 

По-голямата част от цифровите аудио миксери имат един или повече методи за запис. Някои имат вграден USB рекорде, за да правят записи на два трака, докато други могат да правят многоканални записи, използвайки формата ADAT или USB изход, който се подава към външен компютър или записващо устройство.

 

 

9. Различни модели и марки, от които да избирате

 

Всеки производител на дигитални аудио миксери има своя собствена интерпретация за това как трябва да звучи конзолата и какъв ефект трябва да има в библиотеката с ефекти. Затова проверете качеството на фейдърите, бутоните и енкодерите. Също така вземете под внимание как е конструиран самия миксер. Има различни варианти, като е добре да подберете този, който ще ви е най-удобен.

 

10. Поддръжка на производителя

 

Една от най-добрите характеристики на дигиталните миксери е да имате инсталирано потребителско ръководство, в което може да търсите нужната информация.