Блог за музикални инструменти и апаратура | muzikalenmagazin.bg
КАТЕГОРИИ
Вашата кошница

Блог

10 февр. Подробно ръководство при избор на електрическа китара
Милчев Добромир 0 349
Електрическата китара е изключително популярен инструмент, историята на който започва през далечната 1936 година, когато популярният джаз китарист Чарли Крисчън (1916-1942г.) започва да използва своята акустична китара с адаптери,..
20 окт. Различните видове слушалки
Милчев Добромир 0 826
Koй тип cлyшaлĸи ca нaй-пoдxoдящи зa мeн? Kaĸъв тип cлyшaлĸи тpябвa дa ĸyпя? Kaĸвo oзнaчaвaт paзличнитe xapaĸтepиcтиĸи нa cлyшaлĸитe? Πoлyчaвaмe тeзи зaпитвaния eжeднeвнo, ĸoгaтo cтaвa въпpoc зa paзличнитe видoвe cлyшaлĸи, ĸoитo..
05 март Музикални инструменти и оборудване, което използват световните звезди
Милчев Добромир 0 1179
Месецът на жената дойде, а с него и дежурните въпроси: Как да изненадаме любимата. Някои жени пък твърдо застават зад идеята да не чакат своите подаръци, а да си ги осигурят сами. Независимо дали обичате да Ви подаряват, или подар..
22 ноем. Как да изберем подходяща цигулка?
Милчев Добромир 0 2438
В тази статия,ще ви дадем съвети при закупуването на цигулка,за да можете да направите правилният избор. Макар, че най-често цигулката създава представа за деликатен и красив оркестров инструмент и отличителен белег на класическа..
30 окт. Видове тонколони,техните конфигурации и спецификации
Kotev Stanimir 0 1682
Една от най-видимите и със сигурност най-чуваемите части на озвучителната система са тонколоните. Те приемат изпратените към тях електрически сигнали и ги преобразуват в акустична енергия (звукови вълни). Те са невероятно важна ча..
29 авг. Основни елементи на музиката
Милчев Добромир 0 1937
Чували ли сте някога думата метрум? А замисляли ли сте се какво е значението и обяснението на думата тембър? Независимо, като напреднали или начинаещи музиканти, сме сигурни, че отговорът е да. За да не се чуствате повече неловко..
29 авг. Музиката, като форма на комуникация
Милчев Добромир 0 1454
Общуването играе жизненоважна роля в човешкия живот, тъй като това е единственият начин хората да работят заедно и ефективно върху всичко. Съдържанието на комуникацията може да бъде факти, концепции, мнения, идеи, нагласи и емоции..
29 авг. Музика и работа - ръка за ръка?
Милчев Добромир 0 1174
Всички обичаме музиката. Тя е неизменна част от нашето ежедневие. Днес ще се съсредоточим върху идеята да слушаме музика на работното място. Наистина ли е толкова препоръчително? Нека да разберем.... Музиката значително е обогати..
29 авг. Няколко съвета при покупка на музикални инструменти онлайн
Милчев Добромир 0 1314
Онлайн търговията не се нуждае от въведение. Тя се разпространи бързо по целия свят и потребителите в днешно време купуват почти всичко и всичко онлайн. По същия начин, музикални инструменти могат да бъдат закупени и онлайн - ос..
16 авг. Различните типове микрофони и тяхното предназначение
Милчев Добромир 1 2410
Тази статия ще ви помогне да разберете какви са основните видове микрофони, които се използват в музиката, както на живо, така и в студиа и за какво обикновено се използва всеки различен тип микрофон, спрямо начина на звукоиз..
Показва 1 до 10 от 15 (2 страници)